Blog
Cenaze Yemeği
27 Haziran 2022

Cenaze Yemeği, uzun yıllardır Müslüman olan ülkelerde ve özellikle Türkiye’de çok yaygın ayrıca adet haline gelmiş bir uygulamadır. Cenazeye uzaktan veya yakından iştirak etmiş kimselere ikram niteliği taşır. Aslında doğru bilinen, fakat yanlış bir uygulamadır.

 

Yakınını kaybetmiş, henüz acıları taze olan cenaze sahiplerini, bu tarz cenaze yemeği, ikram vs gibi durumlarla, sıkıntıya ve telaşa düşürmemek, onları zor ve mağdur durumda bırakmamak gerekir. Aslında olması gereken, bu durumda yakın komşu ve akrabağların, belli bir süreye kadar cenaze sahiplerini ve uzaktan gelen kimselerin yeme içme ve kalma gibi ihtiyaçlarını karşılamalarıdır.

 

Bu hem gelenek ve göreneklerimize, hem de yardımlaşma hususunda daha doğru bir davranıştır. Son zamanlarda, bazı catering şirketlerinin cenaze yemeği hususunda, belli bir ücret karşılığında hizmet vermeye başladığını görüyoruz. Her ne olursa olsun, bizler Müslüman bir millet olarak, acı ve mutlu günlerimizde, birbirimizin yanında olup, birbirimize destek vermeliyiz.

Blog Arşiv
MEZBAK sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close