Blog
Mezar Yeri Satın Alınır Mı?
07 Eylül 2022

Mezar yeri satın alma hususunda, her hangi bir sakıncanın olduğuna dair söz edilmemiştir. Özellikle nüfusu yoğun ve kalabalık şehirlerde, mezar yeri bulma gibi zorluklar olabileceği için, önceden mezar yeri satın almak normal bir gereklilik haline gelmiştir.


Fakat kişinin kendisine tabut hazırlamasının, mekruh olduğu söylenmektedir. Hz. Ebû Bekîr`in, elinde kazma kendisi için mezar kazmaya giden birisini gördüğünde: "Kabrî kendine hazırlama, kendini kabre hazırla" dediğini ve insanın nerede öleceğini bilemeyeceği için, ölmeden önce kendisine mezar hazırlamanın da hoş olmadığını söylemiştir. Ama Fıkıh kitaplarımızda; kişinin kendisi için kabir kazmasında bir sakınca yoktur, bu hareketi karşısında ecir de alır. Nitekim Ömer b. Abdil`azîz, Rabî b. Haysem ve başkaları bunu yapmışlardır, denir. Bu konuda mekruh olmadığında söz birliği edilen davranış, kendisi için kefen hazırlamaktır. Çünkü ona duyulacak ihtiyaç kesindir.

Blog Arşiv
MEZBAK sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close