Blog
Mezarlık Çiçekleri Nelerdir?
09 Ağustos 2022

Mezar üzerine genellikle soğanlı bitkiler dikilebilir. Bunlar nergis, zambak, safran gibi bitkilerdir. Kış aylarında çiçek açan bu bitkiler mezar üzerinde yaz kış kalır. Ancak soğanlı bitkilerin verimli çiçekler verebilmesi için her yıl sökülüp dinlendirilmesi ve tekrardan dikilmesi gerekir.

Soğuk havalara dayanabilecek, aşırı güneşlerde kurumayacak çiçekler de mezarlıklarda uzun süre kalabilir. Yaz kış kurumayan çiçeklerden biri olan kardelen, özellikle soğuk ve karlı havalardaki dayanıklılığıyla bilinir. Kış mevsimindeki güzelliğiyle dikkat çeken bir diğer çiçek ise krizantem çiçeğidir. Hem yaz hem de kış aylarında solmadan ayakta kalabilen krizantem çiçekleri, bulunduğu yere güzellik saçar. Acem halısı çiçeği diğer adıyla mezem minik mor çiçeklidir ve yere yapışarak ilerler. Kış aylarında kuruyarak dal halini alır, nisan ve haziran ayları arasındaysa çiçek açar. Bir diğeri kaz ayağı çiçeği diğer adıyla makas çiçeği de yaz ve kış aylarına dayanıklıdır. Çevresine tohum dökerek çoğalırlar ve çiçekleri avuç kadardır. Genellikle mor ve sarı renklidirler.

Yaz kış yeşil kalan bitkiler genellikle çalı cinsi bitkilerdir ve bunlardan biri de güldür. Gül, 2 metre kadar uzayabilen ve yaz aylarında ve kış aylarında  canlı kalan bir bitkidir. Filbahri çiçekleri de yasemin çiçeği olarak bilinen ve yaz kış yeşil kalan çiçeklerdir. Beyazdırlar ve kokuları güzeldir. Özellikle kış aylarında soğuğa karşı dirençli olmaları nedeniyle mezarlara dikilir

Blog Arşiv
MEZBAK sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close