Blog
Mezar Yeri Nerden ve Nasıl Satın Alınır?
07 Eylül 2022

İnsanoğlu vefat olduktan sonra, toprağa yani mezara konulmaktadır. Devlete ait toprakların, her hangi bir yeri ücretsiz verilmediği gibi, Kabristan olarak ayrılmış özel bölgelerde, insanlar belirli bir toprak veya yer karşılığı olarak mezar yeri satın almaktadır.

Vefat durumundan sonra sırası ile şunlar yapılmalıdır. Vefat eden kişi hastanede vefat ettiyse, hastanenin başhekimliğinden; kişi eğer evde vefat ettiyse belediyenin sağlık işleri müdürlüğünden ölüm belgesi almalısınız. Bu belgeyi aldıktan sonra cenaze işleri şefliğine gidilerek başvuru yapılır. Aile mezarlığına defin yapılacaksa elinde bulunduğu aile mezar yeri belgesi verilir.

Daha sonra cenaze işleri şefliğinin yönlendirdiği kişiler vasıtasıyla vefat eden kişi özel araç ile gasilhaneye getirilerek kefen yapılmadan evvel dini vecibeler ile yapılır ve yıkanır. Kefenleme yapıldıktan sonra cenaze namazı kılınır ve tabutla beraber defin yapılacağı yere gidilir. Tabut ve tahtalar, defin işlemleri vs. buraya kadar yapılan işlemlerin hepsi ücretsizdir. Masraf sadece mezar yeri satın alırken meydana gelmektedir . Bundan dolayı ücret talep edenlere kesinlikle itibar etmeyiniz.

Mezar yerleri satın almak isterseniz ilk olarak mezarlığın bağlı olduğu ilçede bulunan mezarlıklar müdürlüğüne gidilmelidir. Vefat eden kişinin yakını olarak eş, çocukları, annesi, babası ya da kardeşleri kimlikleri ile bu müdürlüğe giderek mezar yeri kullanım belgesi alır. Ödemeler tamamen makbuzlar ile yapıldığı için güvenilirdir. Ancak mezar yerlerini mezarlıklar müdürlüğü dışında başka yerden alırsanız dolandırılma ihtimaliniz yüksektir.

 

Blog Arşiv
MEZBAK sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close