Blog
İstanbul Mezar Yapım Fiyatları
20 Haziran 2022

İstanbul'un hemen hemen her noktasında hizmet veren firmamız uygun ve güvenilir fiyat avantajları ile ihtiyacınız olan mermer mezar modellerini ve granit mezar modellerini bünyesinde bulundurur. Mozaik mezar modelleri ve mezar baş taşı modellerini kalite yönünden hiçbir şekilde ödün vermeden yapımı gerçekleşir.

Fiyat konusunda araştırma yaparken kullanılmış olan malzeme konusunda detaylı bilgi istemeniz yararlı olacaktır. Piyasada ucuz fiyatlı iş yapan pek çok firma kalitesiz malzeme kullandıkları için size uygun fiyat seçeneği sunabilir. Bu nedenle önceliğiniz fiyat değil mezar taşının kaliteli olması gerekir.

Mezar Yapılarında Baş Taşı

Mezarların en önemli kısımlarından biri olan baş taşları için de farklı seçenekte olan modelleri mevcuttur. Müşterilerin talepleri doğrultusunda hizmet veren firmamız sizin için değerli olan ahirete intikal etmiş yakınınızın mezar baş taşının iyi bir şekilde yapılması konusunda sizlerin yanında yer alır. Hassasiyetinizi göz önünde bulunduran firmamız mezarda kullanılacak olan mermer ölçülerini ve kullanılacak diğer mermerleri özenli bir şekilde teminini gerçekleştirir.

Mezar baş tacı kalınlık olarak 4 santim 6 santim 8 santim 10 santimlik mermerlerde baş taşı yapımı mevcuttur. Yazı fondu tercih edildiği gibi seçilebilir. Mermerin üzerine dilediğiniz gibi oyma ya da kabartma yazı yazımı yapılabilir. Siz değerli müşterilerimiz için baş taşına porselen resim yapım hizmetimizde vardır. Mezar taşlarını 5 yıl içinde yaptırmak mezar sahipleri için zorunlu olan bir işlemdir.

Mezar taşı Yaptırmada Zorunluluk

Mezarlıklar Müdürlüğü'nün defin işleminin üzerinden 5 yıl geçmesi sonrasında ya da 5 yıl içinde mezarın çevresini çevirmediğiniz takdirde mezar yeri kullanma hakkınızın kaybolacağını belirtiyor. Böylesi bir durumla karşılaşmamak için mezar taşı yapımını 5 yıl bitmeden gerçekleştirmeniz gerekir.

Bu durumdan mağdur olan birçok vatandaş mezar taşı yaptırmanın 5 yıl içinde yapılmasının zorunluluğu hakkında bilgi sahibi değildir. Bunun için dikkatli olunması gerekir ve kesinlikle yakınınızın defin işlemi tarihinden sonra mezarınızı yaptırmaya özen göstermelisiniz. Bu işlem esnasında firmamız sizin yanınızda olacaktır.

Mermer Mezar Yapımında Kullanılmış Olan Ölçüler

Mermer mezarlarda piyasada yer alan kullanılmış olan malzemeler çok değişkenlik gösterebilir. İstanbul mezar yapımı fiyatları kullanılacak olan malzemenin kalitesine göre değişkenlik gösterir. Talep edilen malzemeye göre İstanbul mezar yapımı fiyatları belirlenir. Aynı model olan mezarlarda fiyat farkı bazen 2 katına kadar çıktığı görülebilir. Bu gibi bir durumla karşı karşıya kaldığınızda mağdur olmamak için fiyat alırken mezarda kullanılacak olan mermer ölçülerini ve kullanılacak diğer mermerleri öğrenmeniz gerekir.

Standart kaplama mermer modelinde suluk, köşebent, küpeşte kalınlığının ne kadar olacağını sorarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca baş taşı kalınlığı koltuk var mı gibi detayları öğrenerek ona göre fiyat karşılaştırması yapmak size en uygun fiyatı verecektir. Mezar yapımında kullanılacak olan malzemenin santimlerinin fazla olması fiyat konusunda yüksek rakama sebep olabilir.

Mezar Mermer Çeşitleri

İstanbul'da yapımı gerçekleşen mezarların genellikle %80'den fazlası için Marmara mermer kullanımı yaygındır. Marmara mermerin en çok kullanılmasındaki husus sıkıntısız olmalarıdır. Granit mermer çeşitlerine göre daha az dayanıklılık gösteren Marmara mermer belli bir zamandan sonra tamir ve onarımı gerektiren malzemedir. Marmara mermerin granite göre fiyatı ve işlemesi çok daha uygun olabilir. Granit mermer uzun bir süre kullanımı vardır. Marmara mermer gibi belli bir zaman sonra tamiratı gerekmez ve kararma yapmaz. Yapılmış olduğu gün gibi bozulmadan durabilen granit mermer çeşitleri yakınları ahirete göçmüş olan kişilerin tercih ettiği modeldir. İstanbul mezar yapımı fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilmek için online hizmet sunan firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Blog Arşiv
MEZBAK sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close